10 dingen die nooit meer hetzelfde zijn zodra je moeder bent

Tussen de poepluiers, flesjes, hydrofiele doekjes en gebroken nachten door duik ik snel achter mijn laptop om wat achterstallige mails weg te werken. Dit proces wordt abrupt verstoord als kleine Teun zich meldt met een oorverdovend gehuil. Het mannetje heeft krampjes en ik ben zijn redder in nood. Snel maak ik een kruikje en leg hem tegen mijn borst. Een goed kwartier later is ie weer rustig. Goed waar was ik….

Bovenstaande is op dit moment schering en inslag in huize Hooiveld-Bos. In paniek bel ik mijn moeder (nog altijd mijn redder in nood). “Ik dacht dat ze de eerste maanden 16 uur per dag sliepen? Waarom heb ik dan nergens tijd voor?” Tja kind, welkom in het moederschap, antwoord mam.

Mijn leven is niet 180 graden, maar 360 graden anders. En ik heb nu al door dat de volgende dingen nooit meer hetzelfde zullen zijn:

– Mijn nachtrust, wat is dat?

– Vlekkeloze kleding.. ik zit onder de melk en spuug vlekken;

– Mijn blonde lokken..die nu niet meer zo blond zijn, maar tijd voor de kapper heb ik niet’

– Mijn gewicht, kom ik ooit nog aan eten toe? De laatste vier avondmaaltijden heb ik over moeten slaan.

– Vakantie, de kleine is nog te jong om te vliegen maar reken maar dat je vakantie er anders uit gaat zien met een kleine. Opblaasbandjes i.p.v. mojito’s;

– Mijn schoenmaat: mijn voeten zijn met een halve maat gegroeid sinds de zwangerschap, onderzoek heeft uitgewezen dat dit bij maar liefst 1 op de 3 vrouwen zo is.

– Gesprekken met je partner. Laatst keken we elkaar aan en vroeg ik hem: waar hadden wij het ook alweer over voordat de baby kwam?

– Winkelen… onlangs waagde ik mezelf in de Zara. Volgens mij heb ik alle rekjes aangetikt met de kinderwagen om vervolgens hortend, zwetend, verontschuldigend diezelfde winkel weer uit te vluchten.

– Erhmm, je-weet-wel-daaronder. Zonder dames, ooit sprak ik Miss Coralie Robinson, een glamour model/sex-columniste voor FHM Zuid Afrika. Zij ontvangt wekelijks weet ik niet hoeveel brieven van mannen die eerlijk toegeven dat daaronder nooit meer hetzelfde is..

– Je creativiteit in outfits. Vorig jaar sprak ik styliste Susi Sommer, zij was toen net moeder geworden. Zij vertelde me dat ze nog maar 1 uniform had: cashmeren truitjes. Ik begrijp haar. Je hebt geen zin om s’ ochtends de meest flashy look uit de kast te trekken. Komt toch melk op..

Zijn er dingen die jullie aan dit lijstje willen toevoegen? Dat kan door hieronder een comment achter te laten.

 

 

 

 

Add yours Comments – 1

  • En dan heb je je nachtrust na een paar weken/maanden terug, dat slaapgebrek haal je never nooit meer in. Uitslapen gaat gewoon niet. En don’t get me started over winkelen. Wáárom zijn er zo weinig liften in winkels!? Maar ach, lief zijn ze ook wel die koters 🙂
    – X Marloes

Leave me a Comment