Ik ben een HartenVrouw. Jij ook? Help mee!

 

Graag jullie attentie voor het volgende: Toen de Nederlandse Hartstichting mij benaderde een HartenVrouw te worden, hoefde ik niet lang na te denken. Hart- en vaatziekten zijn onder vrouwen een groot probleem. Zoveel was me al duidelijk. Maar dat het doodsoorzaak nummer 1 bij ons is, wist ik niet. En dat schokt me. Dagelijks overlijden er meer vrouwen (56) dan mannen (49) aan hart-en vaatziekten. Uit alles wat ik nu heb gelezen, lees ik dat goed onderzoek bij vrouwen ontbreekt, omdat de meeste diagnose- en behandelmethoden vooral op mannen getest worden. Er is dus te weinig kennis over effecten van bepaalde ziekten en behandelingen daarvan bij vrouwen, terwijl er wel degelijk fundamentele verschillen zijn tussen een mannen- en vrouwen lichaam. Bizar! Doodsoorzaak nummer 1…. realiseer je dat eens. Dit betekent dat hart- en vaatziekten de meeste slachtoffers vergt. Meer nog dan kanker. Jij, ik, moeders, vriendinnen, je zou er toch niet aan moeten denken dat iemand in je naaste omgeving geveld wordt door een dergelijke ziekte, wetende dat er wellicht nog iets aan te doen was geweest als er meer en beter onderzoek mogelijk was.

Dus ja, ik kom in actie! Waarom? Simpel: er is geld nodig. Geld dat de Hartstichting kan steken in gedegen onderzoek naar de verschillen tussen mannen en vrouwen bij behandeling van hart- en vaatziekten. De kennisachterstand hierover moet zo snel mogelijk worden ingehaald. Ik help mee en draag met heel mijn hart mijn steentje bij. Jullie kunnen dat ook!. Sterker nog, samen maken wij het verschil. Ik vraag jullie bij deze persoonlijk en uit de grond van mijn hart om, net als ik, op 29 september – Dress Red Day – een rood accent te dragen. De HartenVrouw armband, een rok, een top (zoals ik doe) of misschien een sjaal. Samen creëren we awareness voor dit probleem. Maar er is meer.

Op de site van de Hartstichting kan jij lezen hoe je een donatie kan doen. Dat kan al een euro zijn, alle kleine beetjes helpen. Nog leuker is het om de Hartstichting te steunen met minimaal 10 euro en gratis de HartenVrouw armband te ontvangen. Deze is speciaal door styliste Danie Bles ontworpen voor de Hartstichting. Op Facebook vindt je alle informatie (niet vergeten om te liken!)

Sta jij aan de zijlijn of help je je medevrouw (en misschien maar hopelijk echt niet, jezelf)?

www.hartstichting.nl

Coat – Gestuz / Top – House of Dagmar / Jeans – Frame Denim / Loafers – Gucci / Earrings – Helena Rohner / Necklace – Cartier & Maison Martin Margiela

ph/ sarache.se

Filed under