Het geheim: hoe mijn huid in top conditie blijft

Ik neem jullie mee naar het jaar 1999, god wat voel ik me een oude knar. Ik zat in het tweede jaar HAVO en was 14. Een puppy, in doen en laten maar ook in de looks. Mijn blonde krullen strak van de gel (want, wist ik veel) en mijn huid bezaaid met Acne (niet het merk). Nee, ik was bepaald niet moeders mooiste.
Ik werd ook wel een beetje gepest om mijn puistjes. Grindtegel, aardbei. Ik heb heel wat naar mijn hoofd geslingerd gekregen. Ik woonde in een dorp, mijn kleding zag er raar uit (want ook toen al met mode bezig), kortom: niet mijn beste periode.
Ik weet nog goed dat ik bij een vriendin logeerde. Toen ik de volgende dag de trap af liep hoorde ik haar moeder zeggen: ‘ ik verschoon wel direct het beddengoed hoor, met dat gezicht’. Ik kon wel door de grond zakken van schaamte en ben zonder iets te zeggen weggefietst.
Mijn huid zal altijd mijn zwakke punt blijven. De puistjes verdwenen gelukkig, maar op latere leeftijd had ik nog steeds een onrustige snel glimmende huid, dat ook nog eens gevoelig bleek te zijn voor pigmentvlekken.
Ik heb werkelijk alles geprobeerd aan huidverzorging. Van heel duur tot spot goedkoop. Van Amerika tot Korea. Ervaring leert dat hoe schoner het product, des te beter mijn huid er op reageert. Geen schadelijke stoffen, weinig parfum, parabeen vrij: less is more. Een product zonder poespas dat direct zijn werk kan doen.
De verzorgingsproducten van Naïf heb ik eerst zelf getest, omdat ik geen verkoopverhaal wil ophangen. Ik moet er in geloven. Met mijn huid-geschiedenis kan ik niet anders, dan dit heel serieus nemen.
Mijn ervaring:
– de producten zijn natuurlijk en bevatten geen parabenen. Een plus.
– de geur is heerlijk en subtiel.
– de dag- en nachtcrème zijn fijn aan te brengen, de nachtcrème is rijker.
– de cleansing gel foamed niet, dat is eerst even wennen, maar de emulsie zorgt ervoor dat je geen trekkerige huid krijgt. Heel fijn.
In de verzorgingsproducten van Naïf zitten pure ingrediënten. Heerlijk. En zo ziet ook mijn verzorgingsroutine eruit. Het moet niet te ingewikkeld zijn.

STAPPENPLAN

1. Een schone huid is het halve werk. Omdat mijn huid snel trekkerig aanvoelt kies ik voor een cleanser die ook hydrateert. De cleanser van Naïf dit precies zijn werk.
2. Ik dep mijn huid droog, nooit rubben met een handdoek! Dan breng je de huid uit balans heb ik ooit geleerd.
3. Een goede dag creme  is ontzettend belangrijk voor een mooie glow. Ook hier scoort de dag creme van Naïf. Ik gebruik 2 doperwtjes product. Meer dan genoeg. Deze masseer ik in mijn gezicht.
4. De basis voor mijn make-up is nu klaar. Ik gebruik een mineralen poeder en wat concealer (ik ben moeder weet je nog)
5. Aan het einde van de dag spoel ik mijn gezicht met lauw water. Ik haal mijn make up eraf met een make up doekje en maak mijn huid schoon met de cleanser van vanochtend.
6. Daarna smeer ik de nacht creme op mijn gezicht die ik royaal opbreng en in masseer. Ik neem ook mijn halslijn mee, dat ruikt lekker, geeft me een fris gevoel en voorkomt rimpels.
Ben jij opzoek naar een eerlijke, betaalbare gezichtsverzorging dat doet wat het beloofd? Dan is deze lijn van Naïf zeker het proberen waard!

Filed under